Texel 2006

Texel

Omdat het begin juli 2006 op een hittegolf begint te lijken gaan we op 2 juli 2006 naar Texel ,waar we bij Mart en Tinus altijd terecht kunnen om te overnachten.

Op de boot van Den Helder naar Texel,vaartijd ongeveer 20 minuten, kun je oud brood aan de meeuwen voeren, ze eten uit je hand. Alleen proberen ze ook wel eens of je vingers nog goed vast zitten.

Er zijn op het eiland veel mooie plekjes langs het wad en langs de kust waar je prachtig kunt staan om te genieten, zoals bij de vuurtoren van de zonsondergang en bij De Cocksdorp van het wad.

Tussen Den Hoorn en De Koog ligt een prachtig bosgebied, "De Dennen"genaamd ,waar het ook heerlijk toeven is.

Ook de stranden op Texel zijn prachtig en op sommige plaatsen zeer rustig ,zelfs in het hoogseizoen.

Een rondvlucht boven het eiland is een belevenis op zich en zeer de moeite waard.

Ook een bezoek aan de buren van Vlieland is, vooral met mooi weer, zeer aan te bevelen. De boot naar Vlieland vertrekt vanaf een aanlegsteiger nabij de vuurtoren, in het hoogseizoen is reserveren noodzakelijk.Het is mogelijk om fietsen mee te nemen maar een fiets huren op Vlieland is eenvoudiger.

Uiteraard hoort een bezoek aan Ecomare en zijn bewoners,de zeehonden en zeehondjes, er ook bij en vooral voor kinderen is dit aan te bevelen.

Na een laatste blik vanaf de "Fonteinsnol", een uitkijkpunt in "De Dennen" verlaten we op 9 juli dit prachtige stukje Nederland waar we zeker nog eens terug komen.

 Nely en Chiel de Graaf.