Onze campers

   
   

De camper is voor ons het ultieme vakantievervoermiddel. Je kunt gaan en staan waar je wilt ,je kunt ook blijven staan waar je wilt ,je hoeft nooit tevoren iets te reserveren en je hebt alles bij je inclusief je eigen bed. Onze camper is ons tweede huis op wielen.


In 1997 kochten wij onze eerste camper , een FFB 570 Classic .FFB
FFB is het campermerk van Tabbert en dat staat bekend om zijn degelijkheid. De indeling van deze camper was met eindkeuken en een treinzit met lange bank.Slapen moesten we in het hefbed.Van deze camper hebben we ruim 3 jaar plezier gehad, in februari 2000 raakten we bij een ongeluk betrokken en raakte de camper total loss.


Onze tweede camper was een Hymer B 544 Classic ,Hymer B544
deze camper had een vrijwel gelijke indeling als onze eerste camper ,belangrijk verschil was dat we achter op deze camper een ruime bagagebox hadden waar tafel en stoeltjes in konden en later ook de invalidewagen van mijn vrouw. Hymer is één van de grootste campermerken in Europa, je komt ze verhoudingsgewijs het meeste tegen als je onderweg bent.In 2003 ruilden we deHymer in bij aankoop van een Knaus
Knaus Travel Liner 640 MH ,bouwjaar 2000,met een vastbed omdat het slapen in het hefbed voor mijn vrouw steeds moeilijker werd.Deze camper had een gezellige rondzit waarbij de voorstoelen omgedraaid konden worden en bij de zithoek getrokken konden worden. Onder het bed bevondt zich een ruime bagageruimte,door het bed op te lichten konden we daar ook van binnenuit in komen hetgeen bij slecht weer wel eens makkelijk was.

 

Hymer B 514 SLSinds februari 2009 hadden we een Hymer B 514 SL ,bouwjaar 2007 ,die ongeveer dezelfde indeling kende maar een veel grotere bagageruimte had, een zogenaamde garage,waarin we onze fietsen konden bergen.Boven de garage bevond zich een dwarsbed.

  

 

 

Met deze camper hebben we gedurende 6 jaar heel wat avonturen beleefd maar in juni 2015 hebben we, na er zelf 85000 km mee te hebben gereden, voor onze camper een nieuwe eigenaar gevonden en hebben we een punt gezet achter ons camperleven.

Toch kruipt het bloed waar het niet kan gaan en in 2022 kochten we weer een camper na diverse malen een camper gehuuurd te hebben. Onze aanwinst is een LMC Liberty t 6600 met lengtebedden, bouwjaar 2004, een oudje dus, maar hij ziet er nog prima uit en heeft in al die jaren maar 125.000 km gelopen en is zeer compleet uitgerust.

Met deze camper hebben we inmiddels een aantal ritjes in eigen land gemaakt en dat hopen we de komende jaren nog wat uit te breiden.

Na enkele jaren met huurcamper op reis te zijn geweest hebben we in 2022 toch weer een camper gekocht en wel een LMC Liberty met lengtebedden. Het huren van een camper vonden we te stressvol,nu kunnen we in alle rust ons voorbereiden en op reis gaan wanneer het ons past. Hoe lang nog weten we niet maar zolang mogelijk, we zijn nu allebei 83 en zolang onze gezondheid meewerkt gaan we door.

LMC Liberty