Amerika 1996

Amerika 1996,een rondreis.

In 1996 maakten wij een rondreis door Amerika, we vlogen op 28 maart met de KLM naar Toronto,waar we werden afgehaald door familie die in Canada woont en waar we enkele dagen verbleven.Op 1 april haalden we onze huurcamper op die we op 31 mei weer inleverden, waarna we op 4-6-1996 terug naar huis vlogen.

Onze reis nam een aanvang in Hawkestone, dat ligt ten noorden van Barrie in Ontario en onze route ziet u op bijgaand kaartje.onze route

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 1 april vertrokken we en bezochten eerst de Niagara Falls ,waar nog flink wat ijs aanwezig was. daarna de grens over naar Amerika en omdat het nog vrij koud is willen we zo snel mogelijkNiagara Falls maar het zuiden en rijden via Cleveland (Ohio)-Cincinnatti-Louisville (Kentucky) naar Nashville (Tennessee) waar we het Jim Reeves museum bezochten.JR

 

Via Birmingham(Alabama)-Meridian(Mississippi)-New Orleans-Charles (Louisiana) rijden we naar Port Arthur (Texas) waar we afslaan naar het stadje Nederland dat we willen bezoeken. Er is daar een "Dutch Heritage Museum" waar we over gelezen hebben maar dat blijkt niet veel voor te stellen.Nederland

We rijden verder langs de Golf van Mexico ,waar de temperatuur een stuk aangenamer is dan in het noorden. We gaan wel naar het strand maar echt strandweer is het ook nog niet om deze tijd van het jaar.

Via Galvestone Island volgen we de kust en gaan we om Houston heen om daarna via Hwy 10 verder westwaarts te rijden tot Marathon waar we linksaf slaan en naar Big Bend NP rijden dat tegen de Mexicaanse grens ligt.

Big Bend NPOnze volgende doel is Carlsbad waar we de Carlsbad Caverns bezoeken.

 

In New Mexico bezoeken we Santa Fé, de hoofdstad van het wilde westen. De bouwstijl heet hier pueblo en is afgeleid van de huizen zoals de indianen ze in dit gebied bouwden. Er leven inSanta Fé deze regio nog veel indianen en op het centrale plein in Santa Fé bieden zij allerlei spullen te koop aan .hoofdzakelijk zelf gemaakte sieraden vooral kettinkjes en hangers.

Via Albequerque en Gallup komen we hierna op de beroemde Route 66, althans een stuk er van, en het is opvallend hoeveel motorrijders je hier tegen komt.

Route 66

 

 

Na bij Ganado nog de oude Hubbel Trading Post te hebben bezocht rijden we naar Canyon de Chelly, in welke canyon zich nog een"cliff dwelling" bevindt, een nederzetting gebouwd onder een overhangende rots.

Via Mexican Water gaan we naar de "Goosenecks",een door een rivier uitgesleten canyon die zo slingert dat er slechts heel weinig gebied tussen de slingers zit waardoor deze naam is ontstaan. Via de bekende Mexican Hat rijden we naar het opvallende Monument Valley ,een indrukwekkend gebied ,door erosie ontstaan.Monument Valley

Bij Page bezoeken we nog de indrukwekkende Glen Canyon Dam waarna we naar de Grand Canyon rijden waar we genieten van de prachtige vergezichten en afsluiten met een prachtige rondvlucht boven de canyon.

Grand Canyon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na ook nog de Hoover Dam te hebben bezocht rijden Valley of Firewe langs Lake Mead naar Valley of Fire, waar we opnieuw ogen te kort komen om al dat moois in ons op te nemen.

Na dit prachtige gebied is Las Vegas het absolute tegenovergestelde. Het is er een drukte van jewelste, de camping bij Circus Circus is gerieflijk maar overvol en in de talloze gokpaleizen verblijven duizenden bezoekers die waarschijnlijk allemaal komen voor datzelfde en dat nooit zullen krijgen. Je moet het gezien hebben maar ik ben blij dit oord de rug toe te kunnen keren en naar Death Valley te rijden waar we verblijven op een camping gelegen in het plaatsje met de schitterende naam Stove Pipe Wells.

 

We zijn hier eind april en het is hier echt bloedheet, na 1 mei gaat onze camping dicht want dan wordt het daar te heet. We bezoeken nog Scottys Castle en de Ubehabe Crater ,die resteert van Death Valleyeen meteorieteninslag..

Via Badwater,het laagste punt van Death Valley,82 meter onder zeeniveau, verlaten we Death Valley en rijden naar Joshua Tree NP waar we weer een heel ander landschap kunnen bewonderen.

Hierna is San Diego onze volgende bestemming,hier maken we een rondrit door de stad en bezoeken we Seaworld ,dat een bezoek zeker waard is. Langs de kust gaan we nu noordwaarts richting Los Angeles waar we via Newport Beach en Long Beach in Anaheim neerstrijken waar DisneylandDisneyland een must is.

Ook Hollywood en de filmstudio´s horen er natuurlijk bij. De afstanden binnen een stad als Los Angeles zijn echt enorm, je doet er echt vele uren over om deze stad van zuid naar noord door te komen, ondanks de grote en brede autowegen ,soms wel met zeven rijstroken naast elkaar. Via de beroemde Sunset Boulevard en Beverly Hills rijden we naar Malibu Beach en nemen de Pacific Coast Hwy noordwaarts. Via Santa Barbara en Visalia gaan we naar het Sequoia NP ,waar we de enorme sequoiadendrons, bomen die wel 100 meter hoog kunnen worden, bewonderen. Ook Kings Canyon doen we aan.

Hierna rijden we door naar Yosemite NP waar je echt stil wordt van de indrukwekkende rotsen en de prachtige watervallen.

Hierna staat San Francisco op ons lijstje en via San Mateo Bridge rijden de stad binnen ,waar we een prachtige rondrit maken door het volgen van de bordjes met daarop: "49 mile scenic Golden Gate Bridgedrive" ,die ons op alle plaatsen brengt die we willen zien, inclusief China Town.

Via de Golden Gate Bridge verlaten we deze prachtige stad, waar we midden in de stad op een camping hebben overnacht, en zoeken de PCH 1 weer op en rijden langs de kust verder noordwaarts.

Ons volgende doel is de Avenue of the Giants ,zo genoemd omdat er langs deze route veel sequioadendrons (redwoods) te zien zijn ,er is er zelfs één waar Chandelier Treeeen auto onderdoor kan rijden.

Hierna zoeken we bij Arcata nog eenmaal de kust op omdat er op die plaats regelmatig walvissen te zien zouden zijn, maar ons "whalewatching" heeft helaas geen resultaat.

Hierna verlaten we de westkust en rijden via Redding naar Reno en Virginia City ,een prachtig "cowboy-stadje" dat zo uit een western kan komen. Hierna dwars door Nevada over Hwy 50 ,"the loneliest road in the USA".

Hier treffen we langs de weg nog echte cowboys aan waarvan we natuurlijk een foto nemen.

Cowboys

 

Via Snake Range, Panaca en Cedar City rijden we naar de ingang van Zion NP waar we genieten van de prachtige natuur.

 

We verlaten Zion NP via de oostingang ,waar je door een tunnel rijdt, bewonderen nog even de opvallende "checkerboard mesa" (een zeer apart gevormde rotswand) en strijken neer in het adembenemend mooie Bryce Canyon NP ,waar je echt even van de verbazing moet bekomen van zoveel moois. Daar moet je echt een dagje extra voor nemen.

Bryce Canyon
In Boulder bezoeken we het Anasazi Indian Village ,een museum waar je een goede indruk krijgt hoe deze mensen woonden en leefden.

Capital Reef NP is onze volgende bestemming ,waar "the castle"een opvallende ,door erosie gevormde rotspartij is. Ook de verschillende kleuren in de rotsen zijn opvallend.

Ons laatste NP dat we willen bezoeken is Arches ,bijna net zo mooi als Bryce Canyon NP en Arches NPnatuurlijk ook zeer fotogeniek.

 

Het kost ons duidelijk moeite om dit prachtige gebied te verlaten maar we doen het toch. We moeten terug naar ons vertrekpunt want onze tijd zit er bijna op.

We rijden via Denver, North Platte ,Des Moines en langs Chicago naar Sarnia waar we Ontario-Canada weer binnen rijden waar we nog een bezoek willen brengen aan het prachtige Alqonquin Park.

Kleinste kerkje van CanadaOnderweg stoppen we nog even bij het kleinste kerkje van Canada ,het kerkje heeft slecht 6 zitplaatsen.

In het Alqonquin Park willen we het prachtige geluid van de Loon en het huilen van de wolven horen en op een fraai en windstille avond op camping Rock Lake wordt onze wens vervuld. Kippenvel.

In het park moeten we opletten want het is voorjaar en de dieren zijn nogal actief. Verschillende keren treffen we een moose aan op of langs de weg en je Moosekunt maar beter voor ze stoppen want dat doen ze niet voor jou. Hierna zit onze reistijd er op, we gaan nog een paar daagjes naar mijn broer en zijn vrouw, maken daar de camper schoon en brengen die terug met 17914 km meer op de teller en vliegen op 4 juni terug naar huis. We kunnen terug zien op een prachtige en vooral boeiende reis, waarin we heel veel in een betrekkelijk korte tijd hebben gezien. Vooral het westen en midden westen van de USA is prachtig en daar wil ik zeker nog eens naar toe.